Dag 14 Bergen

Vandaag een shopdag in Bergen. We zitten 40 minuten van Bergen vandaan. Na een korte rit al snel een grote parkeerplaats gevonden.

Bergen staat bekend om zijn regenachtige dagen. Het regent gemiddeld 300 dagen per jaar. We hebben een beetje regen gehad maar voor de rest was het lekker weer, niet te warm of te koud.

We hebben eerst het toeristische gedeelte bezocht. De gekleurde huisjes aan de haven en smalle wandelgangen met houten vlonders. Wel even leuk om gezien te hebben maar erg toeristisch met veel te dure winkeltjes.

Iets verder was een vismarkt. Hier hebben we de vissen bekeken die we (jeroen) de afgelopen dagen hebben gevangen. Ook grote vissen en levende reuze krabben en kreeften.

Even pauze op een bankje met een broodje van de subway. Daarna konden we beginnen met het echte shoppen.

Net als in andere plaatsen hier ook veel overdekte winkelcentra. We liepen van de een naar de ander.

Uiteindelijk waren Jeroen Thomas en Sarah allemaal een paar schoenen rijker en een Levi T-shirt.

Tevreden, moe en voldaan via een mooi park weer terug naar de auto.

Ik had op internet gelezen dat de pizzeria keten “Egon” een betaalbaar pizzabuffet plus saladebar voor €12,00 per persoon aanbood. Daar konden we wel even langs rijden.

Daar aangekomen bleek het buffet wel erg klein te zijn. Het saladebuffet bestond uit 1 bak sla en 2 dressingsausjes. Toch maar iets van de gewone kaart genomen. Duurder natuurlijk maar nog wel betaalbaar. We waren voor 5 menu’s  (waarvan 1 kindermenu) en 3 glazen drinken €120,00 kwijt. Lekkere goeduitziende burgers en een pizza. Beetje patat maar geen salade. Niet echt uitgebreid eten dus. Maar goed dat wisten we al van te voren dat Noorwegen niet echt een land is om uit eten te gaan.

De spullen zijn al weer ingepakt in de auto. Morgen zijn we weer klaar om te vetrekken naar ons laatste verblijf in Noorwegen.

Plaats een reactie